Koulutuksen laajuus

Koulutus on 46 opintoviikon laajuinen eli 11 kuukauden mittainen. Ryhmiä meillä on kaksi samanaikaisesti, toinen aloittaa opinnot tammikuussa ja toinen elokuussa.

Seuraava koulutus alkaa 11.1.2021 ja päättyy 17.12.2021. 

Opintoaikaan sisältyy näyttötutkinto, joka suoritetaan opintojen loppupuolella. Lue lisää hieronnan ammattitutkinnon perusteista täältä.

 

Koulutuksen luonne ja opetuksen käytännön järjestely 

Opiskelijoissamme on suurin piirtein yhtä paljon miehiä ja naisia. Opiskelijoiden ikäjakauma on laaja. 

Koulutus on opiskelijoille kokopäiväistä opiskelua ja se on luonteeltaan hyvin intensiivistä. Koulutus tapahtuu lähiopetuksena ja sisältää mm. eri alueiden kirjallisia tehtäviä, anatomian opiskelua suomeksi, latinaksi ja englanniksi, ryhmätöitä, hieronnan ja urheiluhieronnan harjoittelua käytännössä sekä terapeuttisen harjoittelun ja itsehoito-ohjeiden ohjaamista. Opiskelijat tekevät myös liiketoimintasuunnitelman oman hierontayrityksen perustamisen varalle.

Opisto tarjoaa opiskelijahierontapalveluita, jotka kuuluvat tärkeänä osana opiskeluun. Käytännön hierontaharjoittelun opiskelijamme aloittavat todellisten asiakkaiden parissa opettajiensa valvomina n. kahden kuukauden opiskelun jälkeen opiston omalla hoitopraktiikalla. Opiskelijoille on annettu tähän mennessä perusvalmiudet käytännön asiakashierontojen toteuttamiseen. Urheiluhieronnan työssäoppiminen suoritetaan HJK:n miesten veikkausliigajoukkuessa sekä HIFK:n miesten liigajoukkueessa. Opiskelijan ei siis tarvitse itse etsiä työharjoittelupaikkojaan. 

Opetussuunnitelmamme koostuu mm. seuraavista teemoista: hierontatyön lähtökohdat, anatomia, fysiologia, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, hierontatyön perusteet ja menetelmät, klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan käytännön harjoittelu, itsehoidon tukeminen, asiakaskeskeinen hoitaminen, lihashuollon tukitoimet, itsenäisenä ammatinharjoittajana toimiminen sekä yritystalous. 

Lue entisten opiskelijoiden tarinoita blogistamme.

Opintomateriaali

Opiskelijan tulee ostaa itselleen opetuksessa käytettävä anatomian sovellus sekä anatomian värityskirja.

Koulutuksen aikana jaetaan runsaasti opiston omia materiaaleja eri kokonaisuuksista (esim. luusto, lihaksisto, hermosto, nivelet ja nivelsiteet, terapeuttinen harjoittelu, urheilijan lihashuolto). Toimitamme suurimman osan opiston omasta materiaalista sähköisesti, joten opiskelijalla tulee olla oma kannettava tietokone tai muu laite materiaalien vastaanottamiseksi.

 

Opettajamme

Opettajamme ovat alansa huippuja. Heillä on vuosien kokemus käytännön
hoito- ja opetustyöstä niin klassisen kuin urheiluhieronnankin saralla. Opisto kouluttaa opettajiaan säännöllisesti, jolloin tuore tietotaito näkyy opetuksessa.

Opistolla käy lisäksi luennoimassa terveydenhuoltoalan ammattilaisia.

 

Opintomaksu

Opintomaksu on 3300 euroa. Hintaan sisältyy mm. arvonlisävero 24%, opetussuunnitelman mukainen teoriapaketti, ensiapukoulutus, eri alojen luennot sekä potilasvakuutus työharjoitteluajalle. 

Anatomian sovellus, värityskirja ja liikkuminen urheilujoukkueiden harjoituspaikoille eivät kuulu koulutusmaksuun. 

Opiskelu kuuluu Kelan opintotuen piiriin.

Koulutukseen hakeminen
 

Tarkat hakuohjeet löydät täältä.

 

Opiskelupaikan lunastaminen

Kun sinut on valittu opiskelijaksemme, lähetämme sinulle kaksi laskua. Ensimmäinen laskuista (1000€) koskee opiskelupaikan varausmaksua ja toinen laskuista opintojen loppumaksua (2300€). Loppumaksua voi lyhentää erissä lukuvuoden aikana.

 

Keskeytykset / peruutukset

Mikäli et jostain syystä voi ottaa vastaan varaamaasi opiskelupaikkaa, suoritettua varausmaksua ei palauteta. Mikäli keskeytät opiskelun missä vaiheessa tahansa, varausmaksua tai loppumaksua ei palauteta. Aloittamalla koulutuksen sitoudut maksamaan koko koulutusmaksun.

 

Lomat

Tammikuussa koulutuksen aloittaneilla on neljän viikon mittainen kesäloma (yleensä kesäkuussa) sekä viikon syysloma. Elokuussa aloittaneilla on n. 2,5 viikon pituinen joululoma sekä viikon talviloma. Muita vapaapäiviä ovat kirkolliset arkipyhät, itsenäisyyspäivä sekä vappu.

Tentit

Teoriakokeita opistollamme järjestetään n. kuukauden välein. Arvosteluasteikko on 1-5. Hyväksyttyyn kokeeseen vaaditaan vähintään 50 % oikein. Todistuksen saamisen edellytyksenä on oppitunneille osallistuminen, vaadittavien työharjoittelupäivien suorittaminen ja kaikkien tenttien suorittaminen hyväksytysti.

 

Opiskelun ohjaus

Opiskelun ohjauksen koordinoi ryhmän pääopettaja. Ohjaus toteutetaan yhdessä muun opettajakunnan kanssa. Opiskelun ohjauksessa painotetaan avointa ja tasavertaista yhteistyötä opettajien ja opiskelijoiden kesken sekä opiskelijan vastuullisuutta, omatoimisuutta ja aktiivisuutta opiskelussa.

 

Opiskelun ohjauksessa kiinnitetään huomiota opiskelutekniikkaan, tiedonhankintaan, ajanhallintaan sekä motivointiin. Erityishuomiota suunnataan opiskelijoihin, jotka eivät ole pitkään aikaan opiskelleet tai joilla on oppimisvaikeuksia. Myös opintoihin vaikuttava elämäntilanne pyritään ottamaan huomioon.

Työllistyminen

Suurin osa pääkaupunkiseudun menestyneimmistä hieronta-alan yrittäjistä on saanut koulutuksensa meiltä (mm. Helsingin Urheiluhieronta, Hieroja Helsinki, Flexus Terveyspalvelut, Suhk, Elixir Hyvinkää, Idealfysio jne). 

Olemme apuna meiltä valmistuvien hierojien työllistymisessä. Alan yrittäjät toimittavat meille työpaikkailmoituksia, välitämme niitä opiskelijoillemme ja suosittelemme mielellämme opinnoissaan hyvin menestyneitä hierojia.

  • Facebook
  • Instagram

Pasilan puistotie 4 A, 00240 Helsinki          +358 9454 3800