Entisen opiskelijamme tarina #1

Updated: Jan 27, 2020
Hannu Lankinen


’’Ennen hakeutumistani terveydenhuoltoalalle ehdin työskennellä mm. kaupan alalla noin 18 vuoden ajan. Vuoden koti-isyyden aikana sain perspektiiviä työelämään ja siihen, mitä työn sisällöltä haluan.


Olin miettinyt hierojaopintoja jo aikaisemmin, ja kun työkaverini kertoi aloittavansa opinnot Suhossa innostuin asiasta uudelleen. Olen koko ikäni harrastanut mm. joukkuelajeja ja tätä kautta kiinnostuin ihmisen anatomista sekä hyvinvoinnista yleisestikin. Halu auttaa sekä mahdollisuus yksilölliseen asiakaskontaktiin ja -kohtaamiseen ajoivat kohti alanvaihtoa.


Alkuun jännitti, miten opiskelu sujuu pitkän tauon jälkeen ja pysynkö nuorempien opiskelijoiden tahdissa mukana. Siirtyminen työelämästä opiskelijaksi sujui kuitenkin todella hyvin. Opintojen rytmi ja aikataulut olivat minulle loistavat. Meillä oli tiiviit teoriapäivät, niiden jälkeen kerkesin vielä opiskella hetken itsekseni ennen kun hain lapsen päiväkodista. Myös vapaat viikonloput olivat luksusta vuorotyön jälkeen. Ryhmähenki muodostui nopeasti hyväksi ja tiiviiksi, kouluun oli aina kiva mennä.


Käytännön harjoittelua pääsimme suorittamaan myös kilpaurheilijoiden parissa HJK:n ja Hifk:n halleilla. Oli todella opettavaista olla intensiivisesti mukana joukkueiden lihashuoltotehtävissä.


Valmistumisen lähestyessä oli selvää, että haluan työskennellä tulevaisuudessa tällä alalla. Irtisanouduin edellisestä työpaikastani ja perustin toiminimen. Etukäteen mietitytti hieman yrittäjyyteen liittyvät asiat, mutta yrittäjän arki lähti käyntiin paremmin kuin odotin. Sain starttirahan sekä työhuoneen hierontayrityksessä suoraan valmistuttuani. Meillä on hyvä työilmapiiri ja nautin yrittäjän vapaudesta mm. aikataulujen suhteen.


Olen saanut ihan uuden elämän alanvaihdoksen avulla ja suosittelen muutosta kaikille, jotka sitä yhtään harkitsevat. Jos vain jaksaa panostaa vuoden ajan opintoihin kunnolla niin saa hyvät valmiudet toimia tällä alalla. Myös mahdollisuudet kouluttautua lisää ovat loputtomat.’’


Haku koulutuksiimme on käynnissä ympäri vuoden! Lisätiedot ja hakuohjeet löydät nettisivujemme Opiskelijaksi-osiosta.


Instagram ja Facebook: @suomenurheiluhierojaopisto

Recent Posts

See All

Purentalihashieronnan koulutukset keväällä 2021

Syksyn purentalihashieronnan koulutukset täyttyivät hetkessä, joten järjestämme keväällä taas kolme uutta koulutusta. Koulutetuille hierojille suunnatun lisäkoulutuksen sisältö: •anatomia •TMD-vaivoi

Tiedote asiakkaillemme 14.8.2020

Olemme päivittäneet käytäntöjämme koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi. Sekä opiskelijat että henkilökunta käyttävät jatkossa aina kasvomaskia asiakastyön aikana. Olemme käyneet läpi maskin

  • Facebook
  • Instagram

Pasilan puistotie 4 A, 00240 Helsinki          +358 9454 3800