• Facebook
 • Instagram

Pasilan puistotie 4 A, 00240 Helsinki          +358 9454 3800

  Juoksijan polvi

  Updated: Jan 27


  Juoksijan polvi on rasitusvamma, jonka yleisin oire on kipu polven ulkoreunassa. Rasituksen aikana kipu voi säteillä reiden ulkosivulle. Polven ulkoreunan seutu on myös usein paineluarka.

  Kivun aiheuttaa polven ulkosivun jänteet, jotka hankaavat luisia rakenteita vasten ärsyttäen luukalvoa. Hankauksen syy voi olla esimerkiksi sivureiden kalvon (tractus iliotibialis) kireydessä, nilkan rakenteellisessa tai toiminnallisessa asentovirheessä, keskimmäisen pakaralihaksen (m. gluteus medius) heikkoudessa tai kireydessä tai lantion asentovirheissä. Myös yksipuolinen juoksualusta, virheet askelluksessa, liian nopeasti kasvanut harjoitusmäärä sekä uudet tai huonot

  jalkineet voivat edesauttaa juoksijan polven syntyä.

  Juoksijan polven hoidossa tärkeintä on riittävän pitkä lepo akuutissa vaiheessa. Kylmähoito polven seudulle voi lievittää kipua. Kivun helpotettua harjoittelu kannattaa käynnistää pikkuhiljaa. Jotta vaivalta välttyisi jatkossa, harjoitteluun tulisi yhdistää mm. jumppia toiminnallisten asentovirheiden korjaamiseksi sekä lihasten vahvistamiseksi.

  Myös hieronnasta ja osteopatiasta voi olla apua juoksijan polven hoidossa. Muun muassa polven ympärystän ja etureiden lihakset sekä lantion hallintaan vaikuttavat lihakset kannattaa käsitellä huolella.


  ProTeamin urheiluhierojien ja ortopedisten osteopaattien vastaanotto on

  avoinna arkipäivisin klo 8-20 sekä lauantaisin klo 10-15.


  Lisätiedot: ammatinharjoittajat@suho.fi


  Instagram ja Facebook: @suomenurheiluhierojaopisto

  #juoksijanpolvi #runnersknee #suomenurheiluhierojaopisto #proteam #hieronta #urheiluhieronta #ortopedinenosteopatia