• Facebook
 • Instagram

Pasilan puistotie 4 A, 00240 Helsinki          +358 9454 3800

  Opiskelijan arki Suomen Urheiluhierojaopistossa

  Updated: Jan 27

  Oletko kiinnostunut hierojan ammatista ja pohdit minkälaista opiskelu on? Tässä postauksessa käymme läpi opiskelijan arkea meillä Suhossa.


  Opiskelu koostuu teoriapäivistä sekä käytännön työharjoittelusta. Koulua meillä on joka arkipäivä.

  Tyypillinen teoriapäivän kulku on seuraavanlainen: Ensin opiskellaan esimerkiksi uuden yksittäisen lihaksen lähtö- ja kiinnityskohdat sekä muut lihaksesta tarvittavat tiedot opettajan johdolla. Tämän jälkeen opettaja näyttää miten hoidon kohteena olevaa aluetta voidaan tutkia, testata ja käsitellä sekä minkälaisia harjoitteita tietyn lihaksen tai alueen vaivoissa voidaan antaa. Tämän jälkeen opiskelijat harjoittelevat lihaksen käsittelyä ja muita opetettuja toimenpiteitä toisillaan. Olemme havainneet edellä mainitun tavan hyvin toimivaksi - kun uusi asia käydään saman päivän aikana läpi sekä teoriassa että käytännössä, jää se todennäköisesti paremmin mieleen.

  Lisäksi opiskelijat tutustuvat mm. yksittäisten urheilulajien tyypillisimpiin kuormittuvuusalueisiin ja vammoihin sekä oppivat, millä tavalla ne tulee ottaa hierojan työssä huomioon.


  Käytännön työharjoittelun opiskelijat suorittavat opiston omalla praktiikalla sekä urheiluseuroissa. Opiston vastaanotolla asiakkaina käy niin lapsia, työssäkäyviä, urheilijoita kuin vanhuksiakin. Osa asiakkaista tulee hierontaan rentoutumaan, osalla on hankaliakin vaivoja. Työharjoittelun ohjaajat neuvovat ja auttavat opiskelijoita jatkuvasti.


  Olemme tehneet yhteistyötä HIFK:n liigajoukkueen ja HJK:n veikkausliigajoukkueen kanssa jo yli 20 vuoden ajan. Opiskelijanamme pääset olemaan osana joukkueiden lihashuoltotiimiä harjoitus- ja peliolosuhteissa. Opiskeluvuoden aikana saat siis hyvin monipuolista käytännön kokemusta eri asiakasryhmien parissa.


  Meillä Suhossa saat valmiudet myös terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimimiseen. Opit niin yrityksen perustamiseen, markkinointiin kuin yritystalouden hallinnoimiseen vaadittavia taitoja. Suurin osa hierojista päätyy itsenäisiksi ammatinharjoittajiksi, joten edellä mainitut osa-alueet tulee hallita.


  Ikähaitari opiskelijoissamme on laaja. Vuoden aikana ryhmät hitsautuvat todella hyvin yhteen, ryhmähenki onkin yksi tärkeimmistä voimavaroistamme. Vastuuopettajana koulussamme toimii Hannu Kanerva. Hannu on toiminut Suomen jalkapallomaajoukkueen osteopaattina ja hierojana yli 15 vuoden ajan. Opettajana Hannu on hyvin pitkän linjan ammattilainen, hänen käsistään on valmistunut maailmalle yli 1000 hierojaa.


  Lisätietoja koulutuksestamme löydät Opiskelijaksi-välilehdeltä.


  Tutustu arkeemme Instagramissa ja Facebookissa: @suomenurheiluhierojaopisto


  #suomenurheiluhierojaopisto #hierojakoulu #opiskelehierojaksi