Aku 21.jpg
lihaskartta_edited.jpg

DRY NEEDLING

Dry needling (DN) eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Neuloina käytetään ohuita, steriilejä suojakaasuun pakattuja kertakäyttöneuloja.

Tyypillisiä DN-hoidolla helpotettavia vaivoja ovat muun muassa hartia- ja selkäkivut, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti ja muut lihasperäiset kiputilat sekä nivelsäryt. Hoitomuoto soveltuu erinomaisesti myös urheilijoille.

Dry needling -hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa sijaitsevia triggerpisteitä. Triggerpisteet ovat herkkiä, kipeitä juosteita tai hernemäisiä pisteitä lihaksessa. DN-hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. 

Dry needling -käsittelyssä etsitään ensin sormin tunnustelemalla kireä lihasjuoste ja triggerpiste johon neula laitetaan. DN-hoidolla voidaan käsitellä tehokkaasti myös lihaksia jotka ovat syvällä pinnallisten lihaskerrosten alla. Syvempien lihasten kohdalla määritetään tarkasti kehon anatomiset rakenteet, kuten hermojen ja verisuonten kulkureitit. Neulalla voidaan tehdä dynaamista eli edestakaista liikettä, jolloin herkistyminen vähentyy ja lopulta poistuu kokonaan. Tällöin paikallinen kipu sekä heijastekipu häviää ja käsitellyn lihaksen toiminta palautuu ennalleen.

Hoito voidaan tehdä turvallisesti lähes kaikille kehon alueille. Käsittelyn yleinen sivuvaikutus on ohimenevä arkuus neulatulla alueella. Vaikeissa jännitystiloissa (esimerkiksi "penikkatauti") neulahoitoon voidaan yhdistää sähköä TENS/EMS-laitteella. Tällöin lihakseen pystytään aikaansaamaan voimakkaampaa stimulaatiota. 

Esteitä dry needling käsittelylle ovat verenvuotosairaus, lääkitys joka altistaa verenvuodolle, akuutti vamma sekä infektio.

Dry needlingiä tarjoavat työntekijämme löydät täältä.

HINNASTO

45 min   45 €

60 min   55 €

Maksutavat: käteinen sekä yleisimmät pankki- ja luottokortit. Erilaiset hierontaedut tai -setelit eivät käy maksuvälineenä.

Lisätiedot: proteam@suho.fi

Lue lisää dry needlingistä: Suomen dry needling -yhdistys

  • Facebook
  • Instagram

Pasilan puistotie 4 A, 00240 Helsinki          +358 9454 3800