Aku 21.jpg
lihaskartta_edited.jpg

DRY NEEDLING

Dry needling (DN) eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Neuloina käytetään ohuita, steriilejä suojakaasuun pakattuja kertakäyttöneuloja.

Tyypillisiä DN-hoidolla helpotettavia vaivoja ovat muun muassa hartia- ja selkäkivut, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti ja muut lihasperäiset kiputilat sekä nivelsäryt. Hoitomuoto soveltuu erinomaisesti myös urheilijoille.

Dry needling -hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa sijaitsevia triggerpisteitä. Triggerpisteiden ajatellaan olevan herkkiä, kipeitä juosteita tai hernemäisiä pisteitä lihaksessa.

Dry needling -käsittelyssä etsitään ensin sormin tunnustelemalla jännittynyt lihas ja triggerpiste, johon neula laitetaan. DN-hoidolla pyritään käsittelemään tehokkaasti myös lihaksia jotka ovat syvällä pinnallisten lihaskerrosten alla. Syvempien lihasten kohdalla määritetään tarkasti kehon anatomiset rakenteet, kuten hermojen ja verisuonten kulkureitit. Neulalla voidaan tehdä dynaamista eli edestakaista liikettä, mikä voi osaltaan auttaa kiputiloihin.

Hoito voidaan tehdä turvallisesti lähes kaikille kehon alueille. Käsittelyn yleinen sivuvaikutus on ohimenevä arkuus neulatulla alueella. Vaikeissa jännitystiloissa (esimerkiksi "penikkatauti") neulahoitoon voidaan yhdistää sähköä TENS/EMS-laitteella. Tällöin lihakseen pystytään aikaansaamaan voimakkaampaa stimulaatiota. 

Esteitä dry needling käsittelylle ovat verenvuotosairaus, lääkitys joka altistaa verenvuodolle, akuutti vamma sekä infektio.

Dry needlingiä tarjoavat työntekijämme löydät täältä.

HINNASTO

45 min   45 €

60 min   55 €

Maksutavat: käteinen sekä yleisimmät pankki- ja luottokortit. Erilaiset hierontaedut tai -setelit eivät käy maksuvälineenä.

Lisätiedot: proteam@suho.fi