top of page
Green Forest

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tästä löydät vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä tästä.

 • Käykö teille Smartum, Epassi tai Edenred?
  Hierontaedut eivät käy maksuvälineenä oppilashierontaan. Hierontaedut käyvät maksuvälineenä osalle ammattilaisistamme. Katso lista työntekijöistä täältä.
 • Hierojakoulutuksen hinta
  Koulutuksen hinta on 2900€ (sis. alv 24%). Miksi Suho maksaa enemmän kuin muut hierontakoulut? Kaikki opetus tapahtuu lähiopetuksena. Opetussuunnitelma on tarkoin laadittu kokonaisuus ja koulun standardit ovat näyttötutkinnon vaatimuksia selkeästi korkeammat. Lisäksi opetuksessa on tilaa tiiviille vuorovaikutukselle opettajien ja opiskelijoiden kesken. Pidämme huolen, että opetuksemme on aina ajan tasalla. Opettajamme kouluttautuvat jatkuvasti ja suhtautuvat työhönsä aidosti intohimolla. Työharjoittelussa on aina ohjaajat paikalla valvomassa ja auttamassa opiskelijoita. Rajatun ryhmäkoon ansiosta meillä on enemmän resursseja opiskelijan yksilölliseen kohtaamiseen. Opiskelijan hyvinvointi on meille ensisijaisen tärkeää. Opintoihin kuuluu myös laaja yrittäjyyteen sekä yleisesti työelämään liittyvä opintokokonaisuus. Tarjoamme opiskelijoille myös henkilökohtaista tukea ja sparrausta työllistymiseen liittyen. Meille on tärkeää, että opiskelijat eivät jää valmistuttuaan tyhjän päälle.
 • Miten hakuprosessi etenee?
  Tutustu ensin nettisivuihimme ja pohdi, mitä koululta haluat. Pääset tutustumaan arkeemme myös Instagramissa @suomenurheiluhierojaopisto. Mikäli Suho tuntuu sinulle sopivalta paikalta opiskella, lähetä meille hakemus nettisivujemme hakulomakkeen kautta. Kutsumme sinut haastatteluun hakemuksen perusteella. Haastattelun tarkoituksena on tutustua sinuun paremmin, selvittää soveltuvuutesi alalle sekä antaa lisätietoja meillä opiskelusta. Älä turhaan jännitä hakemuksen lähettämistä tai haastattelua! Saat tiedon opiskelijavalinnasta pian haastattelun jälkeen.
 • Onko hieroja alv-velvollinen?
  Ei ole. Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattihenkilö, täten hän ei ole työstään alv-velvollinen.
 • Minkälaisia opiskelijoita Suhossa on?
  Opiskelijoidemme ikäjakauma on varsin laaja. Opiskelijat tulevat hyvin erilaisista lähtökohdista. Osalla on pohjalla peruskoulu, toisen asteen opinnot tai esimerkiksi liikunta-alan tutkinto, osalla taas pitkä työura toisella alalla.
 • Tarvitseeko opiskelijalla olla urheilutaustaa?
  Ei tarvitse. Meille hakeutuu kilpaurheilijoita, aktiiviliikkujia ja ei urheilutaustaa omaavia opiskelijoita.
 • Voinko maksaa koulutuksen osissa?
  Kyllä voit. Maksuaikataulu sovitaan jokaisen opiskelijan kanssa erikseen. Viimeinen erä laskutetaan ennen valmistumista.
 • Tarvitseeko opiskelijan tehdä omakustanteisia hankintoja koulua varten?
  Opiskelijan tulee hankkia itselleen anatomian opetuksessa käytettävä värityskirja sekä anatomian sovellus. Kirjan ja sovelluksen yhteishinta on noin 100€.
 • Mitä tukia opiskeluun voi saada?
  Opiskelu kuuluu Kelan opintotuen sekä opintolainan piiriin. Myös omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna on mahdollista. Opiskelu ei kuulu aikuiskoulutustuen piiriin.
 • Minkä pituisia koulupäivät ovat?
  Niin sanotut teoriapäivät ovat kestoltaan viisi tuntia (klo 9-14). Työharjoittelupäivä on kestoltaan neljä tuntia ja sijoittuu klo 8-20 välille. Tavalliseen kouluviikkoon kuuluu 2-3 teoriapäivää ja 2-3 työharjoittelupäivää. Viikonloput ovat vapaat.
 • Voiko opiskelua suorittaa työn ohella?
  Opiskelua ei voi yhdistää täyspäivätyöhön, sillä koulua on joka arkipäivä. Osa-aikatyö koulun ohella on mahdollista. Opiskelijamme tekevät koulun ohella pääsääntöisesti 1-3 työvuoroa viikossa. Suosittelemme jättämään opiskelun ohelle riittävästi aikaa levolle ja palautumiselle.
 • Missä harjoittelu suoritetaan?
  Työharjoittelu suoritetaan koulun omalla vastaanotolla sekä yhteistyöurheiluseuroissa. Opiskelijan ei tarvitse itse etsiä työharjoittelupaikkaa.
 • Minkälaisia opetusmetodeja koulussa käytetään?
  Anatomian opiskelussa yhdistyy vahvasti teoria ja käytäntö. Opiskelun tukena käytetään koulun omaa teoriamateriaalia, anatomian kirjoja ja Complete Anatomy -sovellusta sekä anatomisia malleja, mitkä ovat omiaan helpottamaan eri rakenteiden hahmottamista. Koska kaikilla opiskelijoilla on erilaiset tavat oppia, seuraamme opintojen etenemistä tiiviisti ja tuemme parhaiden opiskelutekniikoiden löytämisessä.
 • Minkä verran itseopiskelua tarvitaan?
  Kaikki opetus tapahtuu lähiopetuksena. Vuoden aikana tulee paljon uutta asiaa, joten opiskelijalta vaaditaan myös omaa aktiivisuutta.
 • Miten Suhosta valmistuneet työllistyvät?
  Terveydenhuoltoalalla arvostetaan Suhosta valmistuneita hierojia. Lähtökohtaisesti kaikilla opiskelijoillamme on valmistumishetkellä työ- tai jatko-opiskelupaikka valmiina.
 • Minkälaisia kokemuksia opiskelijoilla on Suhosta?
  Opiskelijoidemme tyytyväisyysprosentti on erittäin korkea. Lue entisten opiskelijoidemme kokemuksia blogistamme.
bottom of page