top of page

HIERONNAN AMMATTITUTKINTO

Löydät tältä sivulta tietoa seuraavista aiheista:

Koulutuksen sisältö

Hakuohjeet opistoon

Hakulomake opistoon

PÄIVÄTOTEUTUKSESTA LYHYESTI

Uusi ammatti vuodessa

Lyhyet ja ytimekkäät koulupäivät

Yhteistyö HJK:n ja HIFK:n kanssa

Nykyaikainen opetussuunnitelma

Yksilöllinen opetus

Yrittäjyyden opinnot ja henkilökohtainen sparraus

Erittäin hyvät työllistymismahdollisuudet

Erinomainen pohja jatko-opintoihin

Valmis opintopolku OOKK:lle

Opiskelijoidemme työllistymisprosentti 99%

Physiotherapy
KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Lataa vierestä Suhon opiskelijan opas!

Yleistä

Suomen Urheiluhierojaopistossa valmistut vajaassa vuodessa ammattitaitoiseksi hierojaksi. Tavoitteemme on, että meiltä valmistuessasi hallitset ihmisen anatomian erinomaisesti ja omaat valmiudet toimia ammattitaitoisena hierojana erilaisten asiakasryhmien parissa. Hieronnan ammattitutkinnon suoritettuasi pääset Valviran terveydenhuoltoalan ammattilaisten rekisteriin etkä ole työstäsi arvonlisäverovelvollinen.

 

Vuosi on lopulta suhteellisen lyhyt aika, joten emme tarjoa urheiluhierojakoulutuksen ohelle muita tutkintoja, vaan keskitymme laadukkaaseen anatomian opetukseen sekä monipuoliseen käytännön harjoitteluun. Suomen parhaiden hierojien ammattitaito syntyy vaativan ja monipuolisen koulutuksen myötä.

Opiskelijamme koostuvat laajasta joukosta erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Opiskelijoillamme ei tarvitse olla omaa urheilutaustaa. Rajattu ryhmäkoko mahdollistaa meille yksilöllisen opetuksen ja kohtaamisen. Tarjoamme opiskelijoillemme henkilökohtaista tukea ja sparrausta myös työllistymiseen sekä yrittäjyyteen liittyen.

Lue entisten opiskelijoiden tarinoita blogistamme.

Koulutuksen laajuus

Koulutus on 46 opintoviikon laajuinen eli 11 kuukauden mittainen. Ryhmiä meillä on kaksi samanaikaisesti, toinen aloittaa opinnot tammikuussa ja toinen elokuussa.

Seuraava koulutus alkaa 5.8.2024 ja päättyy 18.6.2025. Tammikuun 2025 koulutus alkaa 7.1.2025 ja päättyy 12.12.2025.

Aikataulut 

Koulutus on luonteeltaan päivittäistä lähiopetusta (ma-pe max. 5h/pv). Teoriapäivät sijoittuvat klo 9-14 välille ja työharjoittelupäivät klo 8-20 välille. Työharjoitteluvuoroja on mahdollista vaihtaa päittäin toisten opiskelijoiden kanssa. Lukujärjestyksen saa koko lukukauden ajalle heti ensimmäisellä kouluviikolla. Opinnot on mahdollista yhdistää osa-aikatyöhön tai tavoitteelliseen urheiluun.

Mikäli opiskelu päivätoteutuksena ei ole sinulle mahdollista, tutustu tästä monimuotokoulutukseen.

 

 

Opetussuunnitelma

Opetussuunnitelmamme koostuu mm. seuraavista teemoista: anatomia, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, kivun fysiologia, hieronnan käytännön harjoittelu, mobilisoiva hieronta, MET-tekniikat, traktiohoito, urheilijan lihashuolto, terapeuttinen harjoittelu, terveydenhuoltoalan ammattilaisena toimiminen sekä yrittäjyys. Osana yrittäjyyden opintoja opiskelijat tekevät myös liiketoimintasuunnitelman oman hierontayrityksen perustamisen varalle.

Työharjoittelun opiskelijamme aloittavat noin kahden kuukauden opiskelun jälkeen koulun omalla vastaanotolla. Opiskelijoille on annettu tähän mennessä perusvalmiudet käytännön asiakashierontojen toteuttamiseen. Vastaanotolla on aina henkilökuntaa valvomassa ja ohjaamassa opiskelijoita. Urheiluhieronnan työssäoppiminen suoritetaan HJK:n ja HIFK:n edustusjoukkueissa. Opiskelijan ei siis tarvitse itse etsiä työharjoittelupaikkojaan. 

Opintomateriaalit

Opiskelijan tulee hankkia itselleen opetuksessa käytettävä anatomian sovellus sekä anatomian värityskirja.

Opintojen aikana jaetaan runsaasti koulun omaa materiaalia eri kokonaisuuksista. Toimitamme suurimman osan koulun omasta materiaalista sähköisesti, joten opiskelijalla tulee olla oma kannettava tietokone tai muu laite materiaalien vastaanottamiseksi.

Päivitämme opintomateriaaleja jatkuvasti vastaamaan uusinta tutkittua tietoa.

 

Opettajat

Opettajamme ovat alansa huippuja ja suhtautuvat työhönsä intohimolla. Heillä on vuosien kokemus opetus- ja klinikkatyöstä. Opettajat kouluttavat itseään jatkuvasti, joten tuore tietotaito näkyy opetuksessa. Koululla käy luennoimassa myös muita terveydenhuoltoalan ammattilaisia. Tutustu henkilökuntaamme tästä!

 

Opintomaksu

Opintomaksu on 2600€ (sis. alv 24%). Hintaan sisältyy opetussuunnitelman mukainen teoriapaketti, ensiapukoulutus, potilasvakuutus työharjoitteluajalle, tekninen paita ja huppari sekä opiskelijakorttisovellus. Sovellus sisältää mm. matkalippualennukset sekä erilaisia tarjouksia. Mikäli haluat ostaa itsellesi matkahierontapöydän vapaa-ajalla työskentelyä varten, saat kauttamme Jaccaran hierontapöydistä opiskelija-alennusta.

Opiskelussa käytettävä anatomian sovellus, anatomian värityskirja ja liikkuminen urheilujoukkueiden harjoituspaikoille eivät kuulu koulutusmaksuun. 

Opiskelijamme kuuluvat Kelan opintotuen sekä opintolainan piiriin. Opiskelijamme eivät kuulu aikuiskoulutustuen piiriin.

Koulutukseen hakeminen
 

Tarkat hakuohjeet löydät täältä.

 

Opiskelupaikan lunastaminen

Saat tiedon opiskelijavalinnasta pian haastattelun jälkeen. Opiskelupaikka vahvistetaan maksamalla varausmaksu (500€). Loput koulumaksusta (2100€) voi maksaa erissä lukuvuoden aikana. 

 

Keskeytykset / peruutukset

Mikäli et jostain syystä voi ottaa vastaan varaamaasi opiskelupaikkaa, suoritettua varausmaksua ei palauteta. Mikäli keskeytät opiskelun missä vaiheessa tahansa, varausmaksua tai loppumaksua ei palauteta. Aloittamalla koulutuksen sitoudut maksamaan koko koulutusmaksun.

 

Lomat

Tammikuussa koulutuksen aloittaneilla on neljän viikon mittainen kesäloma (kesä-heinäkuussa) sekä viikon syysloma. Elokuussa aloittaneilla on noin kahden viikon mittainen joululoma sekä viikon talviloma. Muita vapaapäiviä ovat kirkolliset arkipyhät, itsenäisyyspäivä sekä vappu.

Valmis opintopolku

Teemme yhteistyötä Pasilassa sijaitsevan Ortopedisen Osteopatian Koulutuskeskuksen kanssa. OOKK:sta valmistut moderniksi kuntoutuksen ammattilaiseksi neljässä vuodessa. OOKK:lla luotetaan Suhosta valmistuneiden tasoon, joten heillä on opiskelijoillemme paikkakiintiö. Suhon opetussuunnitelma tukee terveydenhuolto- ja liikunta-alan jatko-opintoihin valmistautumista. Saat meiltä erinomaisen pohjan myös AMK:n jatkokoulutuksiin.

Lue lisää OOKK:sta.

Työllistyminen 

Terveydenhuoltoalalla arvostetaan Suhosta valmistuneita hierojia. Alan yrittäjät toimittavat meille työpaikkailmoituksia, välitämme niitä opiskelijoillemme ja suosittelemme mielellämme opinnoissaan hyvin menestyneitä hierojia. Lähtökohtaisesti kaikilla opiskelijoillamme on jo valmistumishetkellä työ- tai jatko-opintopaikka valmiina. Teemme jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisen työllistymis- tai jatko-opintosuunnitelman.

 

Opetussuunnitelmaamme kuuluvat myös yrittäjyyden opinnot. Tavoitteenamme on, että opiskelijalla on valmistuessaan erinomaiset valmiudet yrityksen perustamiseen ja yrittäjänä toimimiseen. Tarjoamme opiskelijoillemme yksilöllistä tukea ja sparrausta myös yrittäjyyteen liittyvissä asioissa.

Suurin osa pääkaupunkiseudun menestyneimmistä hieronta-alan yrittäjistä on saanut koulutuksensa meiltä (mm. Flexus Terveyspalvelut, HUH, Hieroja Helsinki, Idealfysio jne).

HAKUOHJEET

HAKUOHJEET

Hei sinä kouluumme hakija!

Kiitos, että olet tutustumassa kouluumme. Sovimme yksilöhaastattelun hakemuksen perusteella. Näin ollen toivon, että täytät hakemuksen huolella ja kirjaat ylös kaikki asiat, joiden ajattelet olevan sinulle eduksi. Huomioithan, että meille voi hakea opiskelemaan myös ilman omaa urheilutaustaa.

Koulutukseen haku on käynnissä ympäri vuoden. Seuraava koulutus päivätoteutuksena alkaa 5.8.2024 ja päättyy 18.6.2025. Seuraava monimuotokoulutus alkaa 9.9.2024 ja päättyy 28.11.2025.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sivun alaosassa olevalla lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen anniriikka.tervo@suho.fi.​ Haastattelu voidaan pitää joko paikan päällä tai etänä.

Hakemuksesta tulee löytyä ainakin seuraavat tiedot:

 

- koko nimi ja syntymäaika

- osoite

- puhelinnumero

- aikaisemmat opinnot

- työsuhteet lyhyesti aikajärjestyksessä

- mihin koulutusryhmään haet

- perustelut, miksi haluat itsellesi hierojan ammatin.

Lämpimin terveisin,

Anniriikka Tervo

opiston johtaja

HAKULOMAKE OPISKELIJAKSI

Kiitos hakemuksestasi, palaamme pian!

HAKULOMAKE

YHTEISTYÖSSÄ

HIFK_Logo_Kilpi.png
HJK logo.png
bottom of page