top of page

Entisen opiskelijan tarina - Susanna

Päivitetty: 5. tammik. 2023


Taustaa


Moi! Olen Susanna Kolinen, lempinimeltäni Suti. Valmistuin Suhosta kesällä 2020. Ennen urheiluhierojaopintoja tein myynti- ja asiakaspalvelutyötä urheiluliikkeissä, muun muassa juoksukenkiä myyden.


Vuosien työskentely asiakaspalvelualalla oli antoisaa, mutta kaipasin jotain syvempää. Olen aina tuntenut paloa auttaa ihmisiä ja edistää heidän hyvinvointiaan. Ajatus urheiluhieroja- tai PT-opinnoista alkoi jalostua jo lukioaikoina ja aloin säästämään rahaa koulutukseen.


Vuonna 2019 oli aika tarttua tuumasta toimeen ja hain kahteen eri hierojakouluun. Pääsin haastatteluun Suholle ja jo haastattelun aikana olin varma siitä, että tänne minä haluan opiskelemaan. Peruin toisen koulun haastattelun ja aloitin opinnot Suhossa, josta minulle tuli hyvin kotoisa ensivaikutelma.


Opiskelu


Opiskelu lähti liikkeelle hyvin tiiviisti ja ensimmäisen tentin jälkeen tajusin, että läpikäytyjä asioita pitää oikeasti kertailla kotona. Huomasin, että jos asioita paloittelee ja kertaa aina lyhyesti päivän aiheet niin opiskelusta ei tule niin raskasta. Aloin hyödyntämään itselleni sopivia opiskelutyylejä, muun muassa videot toimivat minulle hyvin. Opettaja tuki ja tsemppasi minua paljon opintojen aikana, sain Ilarilta apua jopa silloisessa työpaikassa pitämääni koulutukseen.


Koulupäivien runko tuntui minulle sopivalta, erilliset teoria- ja työharkkapäivät olivat iso plussa.


Työharjoittelun alku jännitti valtavasti vaikka minulla olikin pitkä kokemus asiakaspalvelusta. Ajattelen jännityksen kertovan myös siitä, että koin asian itselleni tärkeäksi. Vuoden opintojen aikana kehitystä tuli valtavasti, jos vertaan ensimmäistä ja viimeistä asiakashierontaa niin ero on kuin yö ja päivä. Myös luokkakavereiden kanssa tehdyt hieronnat olivat hyviä oppimistilanteita, niissä oppi uutta ja mieleen muistui otteita mitä ei ollut itse hetkeen käyttänyt.


Korona-ajan alkaessa koulussa infottiin kaikesta nopeasti ja selkeästi. Myös etäopetusjakso järjestyi mielestäni hyvin. Koulusta sai turvaa muuten epävarmaan aikaan.

Yrittäjäksi?

Kevätlukukauden aikana asiakkailta saamani palaute alkoi vahvistamaan sitä, että haluan tehdä hierontatyötä valmistumisen jälkeenkin. Sain koulussa vahvistusta sille, että sopisin yrittäjäksi. Anniriikalta sain paljon yksilöllistä apua ja tukea myös yrityksen perustamiseen ja erilaisiin laskelmiin liittyen.

Päätin lopulta aloittaa ensin kevytyrittäjänä, jotta saisin keskittyä rauhassa hierontatyön aloittamiseen. Myöhemmin olen perustanut oman toiminimen.

Yrittäjyys ja alalla työskentely Tein heti alusta asti paljon töitä oman markkinoinnin eteen. Lähdin ihan siitä liikkeelle, että laitoin tutuille viestiä ja mainostin itseäni somessa. Läheisistäni oli iso apu yritystoimintani käynnistymisessä. Olen huomannut, että markkinointi vaatii pitkäjänteistä ja sinnikästä työtä. Pitää kokeilla erilaisia tapoja ja hyväksyä se, että aina ei onnistu. Epäonnistumisetkin ovat tärkeitä, sillä niistä oppii paljon. Jos joku keino ei toimi niin palaan pari askelta taaksepäin, keksin toisen tavan ja yritän uudelleen, mutta en luovuta. Yrittäjänä olemisessa nautin vapaudesta laatia työviikon itselle sopivaksi. Alussa tein aivan liikaa töitä, mutta pikkuhiljaa olen saanut työt ja vapaa-ajan tasapainoon. Hierontatyö on sekä fyysisesti että sosiaalisesti kuormittavaa ja yrittäjällä on vastuu pitää huolta itsestään ja hyvinvoinnistaan. Olen tehnyt huhtikuusta asti nelipäiväistä työviikkoa oman jaksamisen takaamiseksi, jatkossa aion tehdä vuorotellen neli- ja viisipäiväistä viikkoa. Teen nykyään töitä kolmessa eri hierontafirmassa (Velnas, Wario Physics ja NK Sports & Wellness). Tämä järjestely sopii itselleni erinomaisesti, saan vaihtelua arkeen ja pystyn palvelemaan asiakkaita laajemmalla alueella. Tämä ala on siitä mahtava, että itseään pystyy kehittämään lähes loputtomasti. Hierojakoulutus on mielestäni hyvä ensimmäinen koulutus tälle alalle, sillä myös mahdollisten jatko-opintojen ohella pystyy jo tekemään alan töitä ja yhdistämään hierontaan uusia opittuja asioita. Hierojakoulutus on maksanut itsensä takaisin jo moneen kertaan.

Susannan vinkit tuoreille yrittäjille: - ota aktiivisesti selvää asioista - ole jatkuvasti valmis kehittymään ja ottamaan palautetta vastaan - starttirahaa voi hakea kun siirtyy osa-aikaisesta yrittäjästä täysipäiväiseksi - pidä tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä - etsi itselle sopivat palautumiskeinot ja jätä aikaa myös ihan vain olemiselle Instagram: @susannakolinen Haku koulutuksiimme on käynnissä ympäri vuoden! Lisätiedot ja hakuohjeet löydät nettisivujemme Opiskelijaksi-osiosta.

Comments


bottom of page