top of page

Entisen opiskelijan tarina - Laura

Päivitetty: 29. syysk. 2023


Suomen Urheiluhierojaopisto opiskelija

Laura Korhonen


"Hei! Olen Laura Korhonen (SUHOlla Lurunakin tunnettu) osteopaatti ja urheiluhieroja.

Valmistuin SUHOlta vuonna 2013 mahtavan R41 ryhmän kanssa. Löysin tieni terveys- ja hyvinvointialan yrittäjäksi seitsemän kaupallisella alalla vietetyn vuoden jälkeen. Ihmisläheinen, ajatustyötä ja kädentaitoja vaativa ala tuntui minulle räätälöidyltä ja on vuosien varrella yllättänyt monipuolisilla mahdollisuuksillaan.


Työllistyin hierojana heti valmistumiseni jälkeen ja jatkoin töitä yrittäjänä koko jatko-opintojeni ajan. Olen herkästi innostuva tyyppi ja tälläkin hetkellä lusikka on aika monessa sopassa mukana. Päivittäistä praktiikkatyötä teen Osteopatiakeskus Valossa, jota pyöritämme 15 osteopaatin osuuskuntana. Kuljen myös Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen, Helmareiden, mukana kolmatta vuotta. Hoitotyön lisäksi ajan yhteisiä asioita Suomen Osteopaattiliiton hallituksessa.


Tällä alalla ehkä hienointa on se, ettei koskaan tule olemaan valmis. Oppimisen tie on elämänmittainen ja tiedonjano onkin vain kasvanut matkan varrella. Alalla löytyy loputtomasti täydennys- ja jatkokoulutusmahdollisuuksia ja itse olen päivittänyt osaamistani säännöllisesti. Seuraavaksi työn alla tulevat olemaan kaksivuotiset naisten terveyden erikoistumisopinnot Lontoossa.


SUHO tarjosi vakaan pohjan ponnistaa uudelle alalle. Sain suosituksia koulun valintaan useammalta terveysalan ammattilaiselta, enkä todellakaan joutunut pettymään. Opetus oli laadukasta ja monipuolista, ja omasta ryhmästä muodostui turvallinen yhteisö, josta on saanut tukea myös opintojen jälkeen. SUHOlla syttyi palo myös urheilijoiden kanssa työskentelyyn. Olin heti kuin kotonani HIFK:n ja HJK:n hallikäynneillä ja niitä taisikin tulla tehtyä moninkertainen määrä minimivaatimuksiin verrattuna!


Tavoite työskennellä urheilijoiden parissa jatkui osteopatiaopinnoissani Metropolia AMKssa. Suoritin puolen vuoden opiskelijavaihdon Ranskan Lyonissa koulussa, joka tekee yhteistyötä mm. Ranskan olympiajoukkueen kanssa.


Yhteistyöni Helmareiden kanssa alkoi myös Metropolia-aikoina, kun viimeistelin opintojani ja kysyin heiltä mahdollisuutta työharjoittelupaikkaan. Keikka sujui niin hyvin, että yhteinen matka jatkuu edelleen. Maajoukkuetyö on todella erilaista päivätyöhöni verrattuna ja tuo mukavaa vaihtelua erilaisine haasteineen.


Kannustan kulkemaan rohkeasti kohti omia unelmiaan ja tekemään pitkäjänteisesti töitä niiden eteen. Silmät ja korvat kannattaa pitää auki, koputella sinnikkäästi eri oville, tutustua monipuolisesti eri alojen ammattilaisiin ja tarttua myös pelottavilta (joskus jopa hulluilta!) tuntuviin mahdollisuuksiin. Yrittäjän elämään kuuluu vastuuta ja vapautta, ylä- ja alamäkiä sekä hitosti töitä, mutta päivääkään en vaihtaisi pois! Voin käsi sydämellä sanoa eläväni unelmaani. ❤


📷: Eveliina Parikka


Haku koulutuksiimme on käynnissä ympäri vuoden! Lisätiedot ja hakuohjeet löydät nettisivujemme Opiskelijaksi-osiosta.


#suomenurheiluhierojaopisto #hierojakoulu #urheiluhierojakoulu #opiskelu #anatomia #hieronta #urheiluhieronta #osteopatia #kilpaurheilu

Facebook ja Instagram: @suomenurheiluhierojaopisto

Comentários


bottom of page