top of page

Entisen opiskelijan tarina - Tuukka

Päivitetty: 29. syysk. 2023


Urheiluhieroja Tuukka Määttä


Kuka minä olen?


Olen Tuukka Määttä, helsinkiläinen 38-vuotias mies.


Liikkuminen ja urheilu ovat aina olleet minulle mielenkiinnon kohde ja elämäntapa. Koen tällä hetkellä löytäneeni itseäni vahvasti kiinnostavan ja motivoivan alan. Olen harrastanut nuoresta asti erilaisia pallopelejä ja kamppailulajeja. Myöhemmin rutiiniksi on muodostunut myös kuntosaliharjoittelu. Ennen hierojakouluun hakeutumista olen työskennellyt kuljetus- ja rakennusaloilla.


Alalle hakeutuminen


Oman elämäntapani, harrastusteni ja loukkaantumisteni myötä olen kiinnostunut ihmisen kehon toiminnasta. Urheilu on lähellä sydäntäni, joten halusin kouluttautua urheiluhierojaksi. Polvileikkaus, ja siitä kuntoutuminen, antoi minulle aikaa miettiä ja tehdä muutoksia elämääni. Kyselin suosituksia hieronta-alan koulutuksista alalla toimivilta tutuiltani, jotka kaikki totesivat Suhon olevan paras valinta minulle. Juteltuani koulun omistajan kanssa oli päätös Suhoon hakeutumisesta todella selkeä.


Opiskelu


Opiskelu oli haastavaa ja mielenkiintoista. Koulutuspaketti ylitti odotukset täysin ja yllätti monella tapaa. Aiheet olivat erityisen kiinnostavia, mikä toi motivaatiota opiskeluun. Koulussa oli ilmapiiri, joka vei kaikkia eteenpäin. Opiskelijaryhmämme oli erittäin hyvä ja keskittynyt oppimiseen. Itsellä oli opiskeluista todella pitkä tauko, ja yllätyin positiivisesti, miten hyvin asioita oppii, kun ympäristö ja oma motivaatio ovat kohdillaan. Kouluviikkojen rakenne oli järkevä. Työharjoittelua ja teoriaa tuli molempia tasaisesti ja mieli opiskeluun pysyi virkeänä, kun päivissä oli vaihtelua. Opiskelupäivät eivät olleet liian pitkiä, joten aina jaksoi ylläpitää hyvän keskittymisen.


Tulevaisuuden suunnitelmien selkeytyminen


Tulevaisuuden suunnittelussa en pitänyt kiirettä. Ajattelin, että keskityn kouluun mahdollisimman hyvin ja mietin tulevaisuutta opintojen loppupuolella tai saatuani koulun päätökseen. Jossain vaiheessa opintoja alkoi tulla joitakin yhteydenottoja ja työtarjouksia. Loppujen lopuksi, kun sain työtarjouksen Flexukselta, oli siihen monestakin syystä helppo tarttua. Asiat etenivät oikeastaan yli odotusten. Koulun alussa mietin paljon, miten hierojana työllistyy tai ansaitsee. Kaikki on järjestynyt hyvin tähän asti ja töitä tuntuu olevan hyvin.


Yrittäjyys ja työarki


Töitä on ollut jopa enemmän kuin osasin odottaa. Arki tuntuu hyvältä tällä hetkellä, nautin vapaudesta vaikuttaa itse omiin työaikoihini. Aikaa jää hyvin myös harrastuksille. Kehoni on työkaluni, joten omasta palautumisesta on pidettävä huolta hyvin tarkoin. Suorittamiseen taipuvaisena ihmisenä työaikojen, vapaa-ajan harrastusten ja palautumiseen jäävän ajan yhteensovittaminen on ollut erityisen kasvattavaa.


Tulevaisuuden suunnitelmat


Tulevaisuudessa tarkoitukseni on jatkaa alalla työskentelyä. Jatkokoulutuksista minua kiinnostaa ortopedisen osteopatian opinnot sekä valmentamiseen liittyvät koulutukset.


Viesti tuleville opiskelijoille


Luottakaa koulutukseen ja keskittykää opiskeluun, olette valinneet hyvän koulun.Haku koulutuksiimme on käynnissä ympäri vuoden! Lisätiedot ja hakuohjeet löydät nettisivujemme Opiskelijaksi-osiosta.


Facebook ja Instagram: @suomenurheiluhierojaopisto


Comments


bottom of page