top of page

Entisen opiskelijan tarina - Anniriikka


Kuka olet?


Olen Anniriikka, rauhallisista aamiaisista ja ylipäätään elämästä nautiskeleva tyyppi. Harrastuksiini kuuluu kuntosali, sulkapallo ja pyöräily. Olen toiminut Suhon johtajana vuodesta 2019.


Alalle hakeutuminen


Fysioterapeutti, jolla itse kävin nuorena, kohtasi minut upealla tavalla ja oli merkittävässä roolissa kuntoutusprosessiani. Mietin, että voisinpa itsekin tehdä noin merkityksellistä työtä ja kiinnostuin alasta. Päädyin lopulta hakemaan hierojakouluun vain välisteppinä fyssariopintoja ajatellen. 


Suhon opinnoissa yllätti eniten se, kuinka laajasti ja syvällisesti anatomiaa opiskeltiin. Alkuun jännitin voinko oppia kaiken tuon, mutta sopivien opiskelutekniikoiden löydyttyä asiat alkoivat jäädä hyvin mieleen. 


En ollut ajatellut tekeväni hierontatyötä valmistumisen jälkeen, mutta työharjoittelun edetessä huomasinkin tykkääväni siitä kovasti. Valmistumisen lähestyessä minulle tarjottiin mahdollisuutta jäädä töihin koulun vastaanotolle. Päätin lykätä fysioterapiaopintoihin hakemista ja perustin oman toiminimen. 


Valmistumisen jälkeinen aika


En lopulta hakenut ollenkaan fysioterapiaopintoihin. Opiskelin ensin voice massage -terapeutiksi ja tein töitä mm. puhallinsoittajien parissa. Kiinnostuin lisää purennan alueen vaivoista ja opiskelin jatkuvasti lisää niihin liittyen. Jossain vaiheessa noin 90% asiakkaistani oli nimenomaan kasvojen ja pään alueen kiputiloista kärsiviä.


Tein Suhossa oman asiakastyöni ohella myös opiskelijoiden työharjoittelun ohjausta. Olen tehnyt hierontatyötä myös mm. Levillä sijaitsevassa kylpylähotellissa.


Suhon omistajanvaihdos


Jossain vaiheessa Suhon entiset omistajat ottivat minuun yhteyttä ja kysyivät olisinko kiinnostunut jatkamaan heidän lähes 20-vuotista työtään. En ollut ajatellut tällaisen olevan edes mahdollista, mutta hyvin pian tuntui siltä, että haluan käyttää tämän todella ainutkertaisen tilaisuuden. Pitkän selvittely- ja byrokratiaprosessin jälkeen Suho siirtyi omistukseeni toukokuussa 2019. Tuossa vaiheessa lopetin asiakastyön kokonaan, sillä halusin keskittyä uuteen tehtävääni koulun johtajana täysipäiväisesti.


Työ koulun johtajana


Tällä hetkellä työni koostuu koulun hallinnollisista tehtävistä, hakijoiden haastatteluista, opiskelijoiden tapaamisista sekä palavereista henkilökunnan ja yhteistyökumppaneiden kanssa. 


Pääsen hyödyntämään nykyisessä työssä kaikkea aiemmin oppimaani. Järjestän terveydenhuoltoalan ammattilaisille lisäkoulutuksia purennan alueen vaivoihin ja niiden hoitamiseen liittyen. Lisäksi pidän työelämään ja yrittäjyyteen liittyviä opintoja omille opiskelijoillemme ja pääsen sparraamaan heitä myös valmistumisen jälkeistä aikaa ajatellen.


Olenkin todennut, että tämä on unelmatyöni, jonka olemassaolosta en tiennyt. Olen todella kiitollinen, että sain tällaisen mahdollisuuden.


Katso video Anniriikan taipaleesta Suhon omistajana:Haku koulutuksiimme on käynnissä ympäri vuoden! Lisätiedot ja hakuohjeet löydät nettisivujemme Opiskelijaksi-osiosta.


Facebook ja Instagram:

@suomenurheiluhierojaopisto


Comments


bottom of page