top of page

Entisen opiskelijan tarina - Ilari

Päivitetty: 28. syysk. 2023


Osteopaatti Ilari Keckman


Kuka olet?


Olen Ilari Keckman, yrittäjä, osteopaatti, urheiluhieroja ja Suomen Urheiluhierojaopiston vastuukouluttaja. Tällä hetkellä luennoin Suholla lähes päivittäin, pidän omaa vastaanottoani Haagassa ja pyöritän Helsingissä toimivaa yritystäni. Vapaa-ajallani teen musiikkia, urheilen ja tapaan ystäviäni.


Miksi hakeuduit alalle?


Hakeuduin alalle etenkin siksi, että minua kiinnosti mahdollisuus luoda opiskeluajan päätyttyä oma yritys. Ajatus yrityksestä myös toteutui vuonna 2016. Päädyin valitsemaan Suhon sen erinomaisen maineen takia sekä puskaradion myötä.


Minkälaista opiskelu oli?


Opiskelu oli varsin intensiivistä, mikä sopi minulle oikein hyvin. Joka päivä todella oppi jotain uutta. Oli myös yllättävää oivaltaa, kuinka laaja aihe esimerkiksi anatomia on ja kuinka sitä voi opiskella oikeastaan ikuisesti, löytäen jatkuvasti jotain uutta mielenkiintoista luettavaa. Eniten kiinnostuin kuitenkin tuki- ja liikuntaelinsairauksista, niiden tutkimisesta sekä hoidosta.


Missä vaiheessa opintoja tulevaisuuden suunnitelmat alkoivat selkeytyä?


Vaikka tiesinkin jo ennen Suhoa haluavani yrittäjäksi, noin puolessavälissä hierojaopintojani mielenkiintoni heräsi enemmän ja päätin, että jatkan opintojani vuoden jälkeen, sillä halusin tietää ja oppia terveydenhuoltoalasta lisää. Hakeuduinkin Ortopedisen osteopatian koulutuskeskukseen (OOKK) opiskelemaan osteopatiaa, mikä oli kaikin puolin mainio ratkaisu.


Onko yrittäjyys vastannut odotuksia?


Yrittäjyys on oikeastaan ollut juuri sitä, mitä sen toivoinkin olevan. Saan itse suunnitella päivä- ja viikko-ohjelmani – välillä työpäivät venyvät koko päivän mittaiseksi, välillä voin viettää pidemmän viikonlopun. Työn sisältö on hyvin vaihtelevaa ja monipuolista, olen muun muassa päässyt reissaamaan alppimaajoukkueen mukana heidän treeni- ja kisamatkoillaan. Yrittäjyys on jatkuvaa uusien asioiden opettelua, mikä tekee siitä mielenkiintoista mutta välillä myös rankkaa. Mielestäni avainasemassa on kuitenkin se, miten itse päättää asioihin suhtautua.


Onko sinulla alaan liittyviä tulevaisuuden suunnitelmia?


Tällä hetkellä oma arkeni on sen verran kiireistä, että ainakaan sen isompia koulutuskokonaisuuksia en ehdi opiskelemaan. Olen kuitenkin hyvin kiinnostunut tule-vaivojen kuntoutuksesta sekä mm. psykologiasta ja luen jatkuvasti erilaisia tutkimuksia kiinnostukseni kohteista. Täten pidän itseni kartalla alalla tapahtuvista muutoksista ja pystyn myös itse kehittymään jatkuvasti työssäni niin osteopaattina kuin kouluttajanakin.


Osteopaatti Pasila

Haku koulutuksiimme on käynnissä ympäri vuoden! Lisätiedot ja hakuohjeet löydät nettisivujemme Opiskelijaksi-osiosta.


Facebook ja Instagram:

@suomenurheiluhierojaopisto


Comments


bottom of page