top of page

Entisen opiskelijan tarina - Joonas

Päivitetty: 29. syysk. 2023


Hierojaksi opiskelu

Kuka olen?


Moi! Olen Joonas Lahtinen, 35-vuotias terveydenhuoltoalan yrittäjä Helsingistä! Olen valmistunut Suomen Urheiluhierojaopistosta vuonna 2010.

Alalle hakeutuminen

Kiinnostukseni alaa kohtaan on alkanut samalla tavalla kuin monella muullakin, eli oman urheilutaustani ja urheilun parissa kokemieni vammojen kautta. Alkuperäinen suunnitelmani oli hakea opiskelemaan fysioterapiaa. Tuolloin hierojan opinnoista oli hyötyä jo hakuvaiheessa, joten päädyin hakemaan opiskelupaikkaa Suhosta ja opinnot alkoivat tammikuussa 2010.


Suhon opintojen jälkeen

Opiskelun aikana minulla heräsi kiinnostus osteopaatin ammattia kohtaan. Valmistumisen jälkeen aloitin aika nopeasti opinnot Ortopedisen osteopatian koulutuskeskuksessa, josta valmistuin vuonna 2017. Vuonna 2020 aloitin opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakoulussa fysioterapian maisteriksi urheilufysioterapian puolella. Tällä hetkellä viimeistelen maisterityötä, jossa aiheena on naisjääkiekkoilijoiden nivusvammat. Eli omalla tavallaan olen nyt opiskelemassa alaa, johon aluksi suunnittelin hakevani!

Aloittaessani yrittäjänä olin ensin franchise-yrittäjänä. Osteopatiaopintojen aikana tutustuin kollegaani Karri Eliassoniin, jonka kanssa laitoimme vuonna 2014 Idealfysio-nimisen yrityksen pystyyn. Nykyään toimimme neljän toimipisteen voimin Helsingin keskustan alueella!

Vuosien aikana olen lisäksi päässyt ammattini kautta toimimaan esimerkiksi hierojakoulussa opettajana, näyttöjen vastaanottajana sekä Torpan Poikien naisten ja miesten koripallojoukkueiden osteopaattina. Tällä hetkellä toimin HIFK:n naisten liigajoukkueen osteopaattina/fysiona.


Yrittäjyys

Yrittäjyydessä, kuten monessa muussakin asiassa, on omat hyvät ja huonot puolensa. Viimeisen parin vuoden aikana yrittäjillä ei välttämättä ole ollut helpoin aikakausi, mutta pääsääntöisesti koen yrittäjänä toimimisen olevan itselleni oikea vaihtoehto. Tietynlainen vapaus, mutta myös päävastuu omasta tekemisestä kuuluu itselle ja yrittäjänä pääsee (välillä joutuu) toimimaan useassa roolissa, joka haastaa päivittäin.


Terveiset alalle hakeutuville

Tällä hetkellä en oikein osaa kuvitella itseäni toimimaan millään muulla alalla, joten suosittelen lämpimästi alaa kaikille siitä kiinnostuneille. Jos urheiluhierojaksi opiskelun jälkeen kiinnostus alaa kohtaan kasvaa, vaihtoehtoja laajentaa omaa osaamistaan löytyy moneen suuntaan. Saat hierojaopinnoista vuoden aikana hyvän pohjan anatomian ja fysiologian osaamiselle. Suomen Urheiluhierojaopistosta valmistuu poikkeuksetta erittäin laadukkaita hierojia, jotka ovat aidosti kiinnostuneita alasta. Tämä on omasta mielestäni äärettömän tärkeää, jos haluaa viihtyä ja kehittyä omalla alallaan!Haku koulutuksiimme on käynnissä ympäri vuoden! Lisätiedot ja hakuohjeet löydät nettisivujemme Opiskelijaksi-osiosta.

Facebook ja Instagram: @suomenurheiluhierojaopistoComments


bottom of page