top of page

Entisen opiskelijan tarina - MiciKuka olet?


Olen Mici-Jasmin, 32v, seikkailijatyyppi, utelias elämästä ja intohimoina hyvä ruoka ja urheilu! Tällä hetkellä urheilumuotoina tennis ja käyn sali. Nuorempana harrastin noin 10 vuotta telinevoimistelua ja kilpailin myös SM-tasolla. Sen jälkeen olen valmentanut lapsia ja aikuisia voimistelussa säännöllisen epäsäännöllisesti tähän päivään asti. Ravintola-ala on myös tullut tutuksi noin 9 vuoden ajalta, jolloin tein kaikkea baarimikosta operatiivisen johtajan tehtäviin. Olen aina ollut ”hands on” tyyppi, ja tekemällä oppii -asenne toimii minulle! Näiden vuosien aikana olen matkustellut paljon ja asunut Australiassa vuoden. Lämpimät maat ja aurinko on vaan parasta!


Alalle hakeutuminen


Olen aina ollut kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja muiden auttaminen on minulle tärkeää. Long story short, vuonna 2019 sain burnoutin, jonka jälkeen lähdin ystäväni kanssa viideksi viikoksi Aasiaan. Sillä matkalla päätin, että haluan tehdä töitä hyvinvointialalla ja samalla priorisoida omaa hyvinvointia. Balilla tutustuin pariin urheiluhierojaan, joiden kanssa juttelin hierojan työstä, anatomiasta sekä hierojakoulutuksen sisällöstä. Jäin miettimään asiaa ja noin vuosi sen jälkeen hain Suholle opiskelemaan. Tuttuni Suomesta oli käynyt Suhon ja suositteli koulua. Tutustuin nettisivuihin ja katselin myös muita vaihtoehtoja, mutta Suho tuntui parhaalta ja sopivimmalta vaihtoehdolta minulle.


Opiskelu Suhossa


Opiskelu oli ihanaa! Tämä koulu todisti minulle, että jos aihe mitä opiskelet kiinnostaa, niin se on oikeasti kivaa ja sen oppii yllättävän nopeasti! Tykkäsin siitä, että oli paljon lähiopetusta, sillä luokkakavereihin kerkesi tutustua hyvin. Suhosta löysin myös yhden läheisimmistä ystävistäni, parasta!! Opiskeluissa pysyi tosi hyvin kärryillä, kun vain alusta asti pänttäsi opiskeltuja asioita myös itsenäisesti. Yllätyin, miten jännittävä ensimmäinen työharjoittelupäivä oli, mutta onneksi jännitys meni ohi ja tekemisestä tuli nopeasti kivaa. Koko ajan oppi uutta ja tarvittaessa sai myös tukea opintoihin. Opiskelussa positiivisesti yllätti se, miten laajasti saatiin opetusta perusanatomian sekä TULE-vaivojen lisäksi. Yritysopinnot olivat myös todella kattavat, ja apua ja sparrausta sai tosi hyvin omiin suunnitelmiin, kiitos Anniriikka!


Opiskelijasta yrittäjäksi


Tulevaisuuden suunnitelmat alkoivat selkeytymään vasta opintojen lopussa ja suunnitelmat ehtivät muuttuakin muutamaan otteeseen. Oman toiminimen perustaminen oli selvää ja se, että halusin oman toimitilan. Aloin nähdä mielessäni miltä oma paikka näyttäisi. Alkuperäiset suunnitelmat olivat hieman isommat, mutta jostain oli aloitettava. Aloitin yritystoiminnan ensin kotona. Otin kotiin asiakkaita, jotka olivat minulle tuttuja. Asiakkaita alkoi kuitenkin tulla enemmän ja aloin etsiä toimitilaa. Sain tutun kautta vinkin toimitilasta, joka oli Taka-Töölössä ja korttelin päässä kotoa. Täydellistä! Siitä alkoi kolmen viikon remppa. Sen ohella tein kahta muuta työtä, joten tahti oli kova, ja päivät pitkiä. Sain suunnitella koko tilan itse, muutama apukäsi minulla oli mukana, josta olen superkiitollinen! Olen edelleen tyytyväinen lopputulokseen. Tästä tuloksena syntyi brändini Allow Wellness, joka pohjautuu omiin arvoihini, että saat ja sinun kuuluu priorisoida oma hyvinvointisi. Aloitin virallisesti 1.6.23 ja siitä lähtien olen hieronut omassa toimitilassani.


Yrittäjyys ja työarki


Yrittäjyys on vastannut hyvin odotuksiani, tässä on sitä vapautta mitä olen toivonut. Yrittäjyydessä oli minulle tärkeää, että saan itse olla 100 % vastuussa omasta brändistäni, markkinoinnista, asiakaskokemuksista jne. Saan tarjoa asiakaspalvelukokemuksia, jotka ovat minun arvojeni näköisiä. Saan myös suunnitella päivät ja viikot itselleni sopiviksi.


Alaan liittyvät tulevaisuuden suunnitelmat


Haluan lisäkouluttautua, mm. akupunktio kiinnostaa. Nykyään teen myös purentalihashierontaa ja raskausajan hierontaa. Erilaisia suunnitelmia on paljon, mutta ne ovat vielä työn alla! Aika näyttää, mitkä suunnitelmat toteutuvat ja mitkä eivät.


Terveiset tuleville opiskelijoille


Suhosta saat mahtavat eväät yrittäjyyteen ja jos opiskelet kaiken alusta asti tunnollisesti, niin ei epäilystäkään, että et pärjäisi hierojana. Suho on superkiva koulu, ota kaikki irti vuodesta! Jos haluat seurata minun matkaa, niin ota instatili seurantaan @allwellhelsinki.


Ihanaa kesää!! Mici-Jasmin


Haku koulutuksiimme on käynnissä ympäri vuoden! Lisätiedot ja hakuohjeet löydät nettisivujemme Opiskelijaksi-osiosta.


Facebook ja Instagram:

@suomenurheiluhierojaopisto


Comments


bottom of page