top of page

Entisen opiskelijan tarina - Teemu

Päivitetty: 28. syysk. 2023


Urheiluhieroja Teemu  Väisänen

Moro!


Minä olen Teemu Väisänen Suhon ProTeamistä. Miten päädyin Suholle? Hyvä kysymys. Synnyin marraskuussa 1992...okei, kelataan vähän eteenpäin!


Valmistuin ravintolakokiksi 2011 ja niissä hommissa vierähti noin 10 vuotta. Ehdin toimia kokkina, vuoropäällikkönä, keittiöpäällikkönä ja pari viimeistä vuotta taas kokkina. Urheilu ja etenkin sen seuraaminen ovat aina olleet osa minua. Pitkäaikainen haaveeni on ollut työskennellä urheilun ja urheilijoiden parissa. Hiljalleen soppakauhan varressa alkoi tuntua siltä, että tarvitsen muutoksia ammatilliseen elämääni.


Hierojan opinnot alkoivat kiinnostaa, kun mietin, mikä voisi olla polku kohti haavetta ja sen muuttamista tavoitteeksi. Hyvin nopeasti tuli selväksi, että on tasan yksi koulu mihin haluan opiskelemaan. Vierailin Suhon nettisivuilla useamman kerran, mutta kouluhaku antoi vielä odottaa itseään. Seurailin somesta Suhon arkea ja koko ajan vahvistui ajatus siitä, että tuonne haluan. Sitten koronapandemia tuli kuvioihin. Ravintolat suljettiin ja minut lomautettiin. Oli itselle lopulta tosi iso helpotus, että minut pakotettiin vapaalle. Tuona aikana syntyi päätös, että haen Suhoon opiskelemaan.


Hakulomake sisään ja yhteydenottoa odottelemaan. Haastattelun jälkeen tuli vahvistus, että koulu alkaa tammikussa ja R58 on tuleva ryhmäni. Minulla oli muutama kuukausi aikaa hoitaa työasiani siten, että pystyin aloittamaan koulun. Päätin, että haluan keskittyä täysillä opiskeluun, joten hain opintovapaata töistä sekä opintolainan. Opiskelu Suhossa kuuluu opintotuen piirin, joka helpotti minua taloudellisesti. Lukujärjestykset kevät- sekä syyslukukaudelle tulivat hyvissä ajoin, mikä helpotti oman arjen suunnittelua.


Tammikuu 2021 ja ensimmäinen koulupäivä. Pientä jännitystä oli ilmassa, kun astelin ensimmäistä kertaa uuteen paikkaan. Ryhmässämme oli porukkaa laidasta laitaan ja ikäjakaumakin melko suuri. Hitsauduimme ryhmänä todella nopeasti yhteen. Uutta tietoa tuli alkuun hyvin paljon ja oli hyvä kertailla päivän opittuja asioita myös vapaa-ajalla. Olen aina ollut enemmän käytännön opiskelija ja hieman jännitin, miten uusi kieli (latina) tarttuu päähän ja miten pänttääminen onnistuu. Hyvinhän se onnistui, ja jos jokin asia jäi mietityttämään, opettajilta ja koulun johdolta sai aina kysyä apua. Suhossa jokainen ihminen kohdataan yksilönä ja saat varmasti apua ja tukea opiskeluissa sekä kaikissa muissakin elämän käänteissä, mitä kouluvuoteen mahtuu.


Kuuden viikon teoriajakson jälkeen aloitimme työharjoittelun. Olimme hieroneet opiskelukavereita päivittäin, jotta olisimme valmiita kohtaamaan asiakkaat. Ensimmäisten hieronta-asiakkaiden kohtaaminen jännitti hieman, mikä on täysin normaalia. Työharjoitteluohjaajat olivat koko ajan tukenamme ja sain heiltä apua, jos jokin asia askarrutti. Korona oli läsnä koko vuoden, jonka vuoksi olimme hetken aikaa ainoastaan etäopetuksessa. Tämä ei kuitenkaan hidastanut opiskelua, sillä opetus hoidettiin Teamsin välityksellä.


Kun pääsimme takaisin lähiopetukseen, arki rullasi hienosti. Erityisesti odotin työharjoittelua yhteistyöseuroissa HJK:ssa ja HIFK:ssa. Siellä sain vahvistuksen, että halliympäristössä haluan toimia myös tulevaisuudessa. Opiskelut saivat lisää puhtia, ja aloin uskoa siihen, että unelmia kohti ollaan matkalla.


Yrittäjyysopinnot alkoivat opintojen puolessa välissä, joista sain erinomaisen pohjan oman toiminimen perustamiselle. Opiskelun loppupuolella oli edessä muutaman eri näyttötutkinnon suorittaminen sekä kirjallisen työn palautus. Nämä tuottivat pientä stressiä, mutta apu oli jälleen kerran lähellä, ja niistä selvittiin erinomaisesti.


Opiskeluvuoden henkisesti haastavin vaihe koitti valmistumisen lähestyessä. En vielä täysin tiennyt miten ja missä tulisin aloittamaan yrittämiseni. Aloitin työnhaun, mutta sopivaa paikkaa ei meinannut löytyä. Palaveri opiston johtaja Anniriikan kanssa muutti kaiken, sillä hän oli päättänyt kysyä minua osaksi Suhon ProTeamia. Myöntävä vastaus oli välittömästi mielessä, vaikka Anniriikka ilmoitti, että minun täytyy nukkua yön yli. Olin aika väsynyt, mutta sillä hetkellä todella onnellinen.


Valmistujaisissa saimme kokoontua hienoissa puitteissa vielä kerran huikean ryhmän 58 kanssa. Opiskeluvuodesta jäi paljon hyviä muistoja. Joidenkin opiskelukavereiden kanssa viestitellään lähes päivittäin ja silloin tällöin nähdäänkin. Terveisiä kaikille ryhmäläisille, oltiin yhdessä huikea porukka!

Valmistumisen jälkeen pidin pienen loman, jonka jälkeen työt Suhossa alkoivat helmikuussa 2022. Alku tuntui haastavalle ja omaa asiakaskuntaa alkoi karttua hiljalleen. Koko ajan mielessäni oli halu päästä töihin myös urheilun pariin. Laitoin eri seuroihin ja lajiliittoihin viestejä, olisiko heillä tarvetta hierojalle. Elokuussa sain vinkin, että salibandyjoukkue EräViikingit etsii miesten F-liigajoukkueelle hierojaa. Laitoin välittömästi hakemuksen sisään ja haastattelun jälkeen sain paikan.


Oma arki on syksyn 2022 jälkeen pyörinyt Suhossa ja ErVillä. Molemmissa työpaikoissani saan olla upeiden ja minua uralla eteenpäin vievien ihmisten kanssa päivittäin tekemisissä. Kiitos myös tyttöystävälle ja läheisille kaikesta tuesta tämän matkan varrella, nyt ja tulevaisuudessa!


Jatko-opintojen mahdollisuutta en ole täysin sulkenut pois, mutta tällä hetkellä tarkoitukseni on keskittyä nykyisiin töihini, laajentaen samalla osaamistani erilaisilla lisäkoulutuksilla. Kehittyvällä alalla et ole koskaan täysin valmis ja uutta tutkittua tietoa tulee jatkuvasti lisää.


Kannustan kaikkia alasta kiinnostuneita hakeutumaan Suhoon, mutta olethan valmis paiskimaan töitä oppimisen eteen. Opiskelu on paikoin raskasta, mutta erittäin antoisaa ja tulet varmasti viettämään ikimuistoisen vuoden!


Seuraa minua somessa @urheiluhieroja_teemuvaisanen!Haku koulutuksiimme on käynnissä ympäri vuoden! Lisätiedot ja hakuohjeet löydät nettisivujemme Opiskelijaksi-osiosta.


Facebook ja Instagram:

@suomenurheiluhierojaopisto


Comments


bottom of page